Netwerk van mensen> Kennis & Verbinding
Netwerk van mensen

VUvereniging is een maatschappelijk netwerk van mensen die zich verbonden en betrokken voelen bij de bijzondere identiteit van de VU en VUmc.

Sluiten Wie wij zijn >
Maatschappelijke programmering> Kennis & Verbinding
Maatschappelijke programmering

VUvereniging organiseert evenementen, lezingen, debatten en andere bijeenkomsten.

Sluiten Activiteiten >
Bijdragen aan een betere wereld> Kennis & Verbinding
Bijdragen aan een betere wereld

Wij steunen initiatieven die een relatie hebben met onze doelstelling. VUvereniging financiert in 2016 bijzondere leerstoelen van de VU, verstrekt subsidies en levert een bijdrage aan beurzen.

Sluiten Wij steunen >

Terugblik Abraham Kuyperlezing

April 2017
    Omdat Ernest van der Kwast het vorig jaar een beetje saai vond, gaf hij zijn eigen invulling aan de avond. De volle Westerkerk bleek bijzonder geboeid.

Bekijk het verslag met foto's >>

Terugblik Martin Luther King Lezing

April 2017
    Met een bomvolle zaal, een inspirerende lezing van Nasrdin Dchar, optredens van Zwart Licht en diverse andere sprekers was de Martin Luther King Lezing van 2017 met recht succesvol te noemen.

Bekijk de terugblik >>

Wij steunen: NEWConnective

Maart 2017
    Stichting NEWConnective wil studenten een platform bieden voor inspiratie en dialoog over levensvragen. Het is gratis, laagdrempelig en staat open voor alle studenten, ongeacht hun achtergrond of levensovertuiging. Aan het woord is Mark Bos, programmamaker en life-counselor.

Profiel: Wil Hamberg

Maart 2017
    Wil Hamberg Na 12 jaar haar diensten te hebben aangeboden aan VUvereniging treedt Wil Hamberg per 1 juli terug als lid van de Ledenraad. Hoe is het haar vergaan, waarom gaat ze weg en heeft ze nog goede adviezen voor de vereniging?
    Lees het in dit interview >>