Mama Tandoori Festival

Foyer Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam

Mama Tandoori Festival

VUvereniging

Feest voor studenten en hun moeders

Dinsdag 7 maart 2017, 17.30 – 21.30 uur, Foyer, Vrije Universiteit Amsterdam

Dansen op lekkere muziek, luisteren naar minicolleges en interviews over de rol van de moeder, wereldgerechten proeven en een cruise winnen tijdens de Grote Moeder Quiz. Kom samen met je moeder of als ouder met je (bijna) studerende kind naar dit heerlijke VU-feest van gastheer Ernest van der Kwast.
Met medewerking van onder andere Nathalie Baartman, Marjan Olfers en Stine Jensen. Bekijk hier het hele programma.

Toegang gratis, inclusief de roman Mama Tandoori van Ernest van der Kwast.

Het is niet meer mogelijk om online tickets te bestellen. Tickets zijn nog wel beschikbaar aan de zaal.

Moeder als drijvende kracht achter onze carrières

Inspiratiebron voor dit festival is het boek Mama Tandoori, een geromantiseerd verhaal over de Indiase moeder van de VU Vrije Schrijver 16/17, Ernest van der Kwast. De moeder van Ernest is een bijzondere bevlogen, vurige en excentrieke vrouw. En hebben wij niet allemaal bijzondere moeders? Een tijgermoeder, die je aanzet om vooral het ‘hoogste’ te bereiken? Een moeder die jou het beste begrijpt van iedereen, je beste vriendin? Of is ze dominant of overbezorgd en wil je je graag afzetten? Wat je relatie ook is, je moeder blijft een belangrijk persoon in je leven. Volgens sommigen zelfs de drijvende kracht achter hun carrière. Zoals schrijver J.M. Coetzee in zijn dankwoord voor de Nobelprijs voor de Literatuur zei: ‘For whom, anyway, do we do the things that lead to Nobel Prizes if not for our mothers?

Een programma van Maatschappelijke Profilering VU en VUvereniging