Waarheid en wijsheid met Manuela Kalsky

Manuela Kalsky

VUvereniging

Lezing

Eerste aflevering van de lezingenserie 'Waarheid en wijsheid' met Manuela Kalsky, bijzonder hoogleraar Theologie en Samenleving (VU).
De serie is gebaseerd op de bundel 'Tussen waarheid en wijsheid' die Kalsky met André van der Braak schreef. In het boek worden de gespannen verhoudingen tussen waarheidsclaims van verschillende religies in een multiculturele wereld geduid. Anderzijds is de opkomst van nepnieuws een actuele aanleiding.
Lees hier de recensie van 'Tussen waarheid en wijsheid'.

Wat is waarheid? Bestaat ‘de’ waarheid? Heeft niet elke culturele en religieuze groep zijn eigen waarheden en wijsheden? En hoe maken we onderscheid tussen waarheid en nepnieuws of alternative facts, misleidende informatie waarmee de publieke opinie beïnvloed wordt? In deze serie lezingen gaan we in op waarheden en wijsheiden vanuit diverse vakgebieden als de economie, de theologie, de journalistiek, het milieu en de filosofie.

Over Manuela Kalsky
Manuela Kalsky is bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit. De leerstoel, vernoemd naar de dominicaanse theoloog Edward Schillebeeckx, wil in zijn geest theologie en samenleving met elkaar verbinden. Tevens is zij directeur van het DSTS en van project W!J, en zette zij samen met Bureau Intermonde en het ministerie van VROM de multimediale website Nieuwwij.nl op.

Toegang en aanmelden

Toegang: €10,-, aan de zaal te voldoen, leden VUvereniging gratis.
Aanmelden niet nodig.

Volgende lezingen
15 oktober - Waarheid en wijsheid in de economie. Met Roelf Haan, auteur, econoom en emeritus VU-hoogleraar.
19 september - Waarheid en wijsheid in de literatuur. Met Bettine Siertsema, onderzoeker bij de Faculteit der Geesteswetenschappen van de VU.

Deze lezingenserie wordt georganiseerd in samenhang met de Nesciolezingen van OSG Kortenhoef.