Dies Natalis VU

20-10-2017

15:00 (inloop v.a. 14:15)

Aula, ontvangst in de Foyer

Sustainable Minds - onze agenda voor verandering

Vrije Universiteit Amsterdam

Overig

Overig

 
De Dieslezing wordt gehouden door Pieter van Beukering, universitair hoofddocent Environmental Economics. Hij  schetst de strategische visie op duurzaamheid voor onderwijs en onderzoek waarin studenten, onderzoekers en docenten naar integrale antwoorden zoeken op grote vragen: Wat kan de VU bijdragen aan oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken? Hoe kan de inrichting van ons onderwijs en onderzoek daarbij helpen?

Vrije Schrijver Bas Heijne zal samen met de schrijvers Lieke Marsman en Roos van Rijswijk in gesprek gaan over de manier waarop het debat over duurzaamheid wordt gevoerd. Welke woorden moet je gebruiken zonder over de hoofden van gewone mensen te praten?

Daarnaast wordt tijdens de Diesviering aandacht besteed aan het Community Service Learning-programma voor VU-studenten waarin maatschappelijke betrokkenheid centraal staat, een van de kernwaarden van de VU. Robert Bringle, verbonden aan het Center for Service and Learning van Indiana University, geeft hierover een inspiratielezing.

Verder worden de DocenTalentprijs en de VU Innovatieprijs uitgereikt.

PROGRAMMA

14:15 uur
Ontvangst in de Foyer
15:00 uur
Start academische zitting in de Aula
  • Opening door Vinod Subramaniam, rector magnificus
  • Dieslezing door Pieter van Beukering, universitair hoofddocent Environmental Economics
  • Optreden door rapper en VU-student Ferdous Arachid
  • Gesprek Vrije Schrijver Bas Heijne met Lieke Marsman en Roos van Rijswijk
  • Inspiratielezing door Robert Bringle, Indiana University
  • Uitreikingen DocenTalentprijs en Innovatieprijs VU
  • Afsluiting door Vinod Subramaniam
16:30 uur 
Receptie in de Foyer

Het programma vindt plaats in de Aula in het Hoofdgebouw van de Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, Amsterdam. Het programma zal via een livestream te volgen zijn.

The programme is in English and in Dutch. To accommodate international guests, an English-speaking interpreter is present. Headsets are available at the entrance to the Aula.