We zijn wel erg sterfelijk tegenwoordig

Bert Keizer

VUvereniging

Lezing

Een avond met Bert Keizer vol overwegingen rond het levenseinde. Als gepensioneerd verpleeghuisarts en nu werkzaam bij de Levenseindekliniek is het voor hem een mooi moment om een tipje van de sluier op te lichten over zijn leven en werk.

Bert Keizer liep in de sixties de kerk uit voor The Beatles. Na vele omwegen belandt hij op een Engelse universiteit om filosofie te gaan studeren. Een carrière als academisch filosoof schrikt hem af en hij zoekt een goed heenkomen in de medische faculteit, om via die route in het volle leven te belanden. Leven is behelpen, vindt hij, en vanuit die grondhouding heeft hij dingen te zeggen over geloof en literatuur, filosofie en geneeskunde. Met wat hulp van zijn persoonlijke favorieten - Beckett, Wittgenstein, William Osler - slaagt hij erin om net iets meer te lachen dan te huilen. Maar het scheelt niet veel.

“Als er iets is dat ik probeer overeind te houden, dan is het de troost van filosofie, literatuur en geneeskunde – stuk voor stuk regionen waar uitzonderlijk goed gedacht, gehuild en gelachen kan worden”

Een avond vol anekdotes, humor, levenslessen en discussie.

Over Bert Keizer
Bert Keizer (foto:Annette Kempers)Bert Keizer verwierf landelijke bekendheid met de bestseller Het refrein is Hein - Leven en sterven in een verpleeghuis. Hij schreef daarnaast boeken als Vroeger waren we onsterfelijk, Waar blijft de ziel, Onverklaarbaar Bewoond en Tumult bij de uitgang. Keizer is ook columnist van Trouw en van Medisch Contact.

Toegang en Aanmelden
Toegang is gratis.
Aanmelden verplicht via email: lezingbertkeizer@amphia.nl(vanaf 15 september)

Meer Bert Keizer bij VUvereniging:
4 april 2016 in Bergen over Waar blijft de Ziel?
18 december 2015 in Den Helder over Tumult bij de Uitgang

In samenwerking met de afdeling Interne Geneeskunde Amphia Ziekenhuis Breda.