VU On The Roof Film Festival

VUvereniging

Profileringsthema: Connected World

Film

Wat betekent het om te leven in een wereld waarin alles en iedereen met elkaar verbonden is?
Kom van 4 t/m 7 september 2018 naar de 7e editie van het VU On The Roof Film Festival op het dak van de Vrije Universiteit Amsterdam. Vier avonden de nieuwste films uit de wereldcinema met panoramisch uitzicht op Amsterdam.

Programma Programme in English

Dinsdag 4 september Sergio & Serguéi
Woensdag 5 september I Dream in Another Language
Donderdag 6 september Supa Modo
Vrijdag 7 september Weldi
Alle films zijn geselecteerd uit het World Cinema Amsterdam. Op wereldreis zonder de stad te verlaten, naar Latijns-Amerika, Azië en Afrika. De vele prachtige films, gemaakt door jonge regisseurs, bieden je een onvergetelijk inkijkje in het leven daar.
Met op het programma onder meer de intrigerende en soms hilarische Cubaanse film Sergio & Serguéi over een bijzondere vriendschap tussen een radiomaker en een astronaut op het moment dat de Sovjet-Unie uiteenviel. Ook wordt de film Weldi vertoond, over de 19-jarige Sami die naar Syrië afreist om zich aan te sluiten bij een jihadistische beweging. Annelies Verbeke, de Vrije Schrijver van de VU, verzorgt dinsdagavond en woensdagavond een talkshow. De andere avonden gaat filosoof Marjan Slob na afloop van de film met jou en andere kijkers in gesprek. Iedere avond treedt er een artiest op, waaronder goochelaar David Nathan en zangeres Dafne Holtland. En natuurlijk is er iedere avond food, gekozen bij het thema van de film.
Compilatie_Roofff_18

Locatie

Dak van de Vrije Universiteit, 16e verdieping VU Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105.
We rekenen op mooi weer. Gaat het toch regenen, dan vindt het programma binnen plaats.

17.30 uur: dak en bar open en eten | 19.00 uur: aanvang programma.

Partners
Het VU On The Roof Film Festival wordt georganiseerd door de Vrije Universiteit Amsterdam, Cultuurcentrum VU Griffioen, Filmtheater Rialto in samenwerking met VUvereniging, Het Filmgesprek, Filmtechiek en Il Caffè.