VU On The Roof Film Festival

VUvereniging

Profileringsthema: Connected World

Film

Wat betekent het om te leven in een wereld waarin alles en iedereen met elkaar verbonden is?

Kom van 4 t/m 7 september 2018 naar de 7e editie van het VU On The Roof Film Festival op het dak van de Vrije Universiteit Amsterdam. Vier avonden de nieuwste films uit de wereldcinema bekijken in de open lucht, met panoramisch uitzicht op Amsterdam.
Iedere avond zijn er optredens en wordt er een film vertoond met een voor- of nagesprek. Twee avonden zijn volledig Engelstalig. Gespreksleiders zijn Annelies Verbeke en Marjan Slob.

Annelies_Verbeke
Annelies Verbeke is de Vrije Schrijver van de VU. Ze studeerde Nederlandse en Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent en debuteerde met de roman Slaap (2013). Haar roman Dertig dagen (2015) werd zeer lovend onthaald door pers en publiek. Verbeke won er de lezersprijs van NRC Handelsblad mee, net als de Opzij Literatuurprijs en de F. Bordewijkprijs. Zij gaat tijdens VU On The Roofff in gesprek met gasten over Connected World. Zelf zegt ze daarover: “Ik ben geïnteresseerd in de vraag of werkelijk de hele wereld meer met elkaar verbonden raakt, of vallen er landen, continenten en taalgroepen uit de boot? Zijn er grote verschillen tussen jongeren en ouderen in de manier waarop zijn naar het Internet kijken? Welke machtsverhoudingen bepalen wat wij lezen?”
Marjan_Slob
Marjan Slob is filosoof en columnist voor De Volkskrant. Zij heeft verschillende colleges over film en filosofie gegeven, onder meer aan de Nederlandse Film- en Televisieacademie. Met haar boek Hersenbeest won ze de Socrates Wisselbeker voor het meest prikkelende en urgente filosofieboek van het jaar omdat, volgens de jury, zij de lezer prikkelt over zichzelf na te denken als vragenstellend wezen. Tijdens het VU On The Roof Film Festival gaat ze met het publiek in gesprek over de persoonlijke beleving van  de films.
Alle films worden geselecteerd uit het World Cinema Amsterdam. Op wereldreis zonder de stad te verlaten! Het filmfestival World Cinema Amsterdam neemt je mee naar Latijns-Amerika, Azië en Afrika. De vele prachtige films die daar door vaak jonge regisseurs gemaakt worden, bieden je een onvergetelijk inkijkje in het leven daar.

Films
Meer informatie over de films en trailers zijn vanaf 6 augustus beschikbaar op deze website.

Dak van de VU, 16e verdieping VU Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105.

17.30 uur: dak en bar open en eten | 19.00 uur: aanvang programma.

Voorverkoop vanaf 6 augustus.

Partners
Het VU On The Roof Film Festival wordt georganiseerd door de Vrije Universiteit Amsterdam, Cultuurcentrum VU Griffioen, Filmtheater Rialto in samenwerking met VUvereniging, Het Filmgesprek, Filmtechiek en Il Caffè.