Verbinden, verbanden, verbonden: Christiaan Winter

Christiaan Winter

VUvereniging

Lezing

Lezing door Christiaan Winter, VU-promovendus kerkgeschiedenis, Faculteit Religie en Theologie.

Christiaan WinterWat betekent het om te leven in een wereld waarin alles en iedereen met elkaar verbonden is, de Connected World.
Op welke wijze is de moderne mens verbonden met anderen? We liken elkaar op Facebook, maar voelen we ons echt met die ander verbonden? Hoe doen moslims dat in onze multiculturele samenleving? Wat kunnen we van hen leren? Verbindt kunst mensen met elkaar? Hoe dan?

In deze aflevering gaat Christiaan Winter in op de Statenvertaling en de verbinding tussen mensen die dat te weeg heeft gebracht. Dit jaar is het 400 jaar geleden dat de Dordtse Synode werd gehouden en waar opdracht werd gegeven tot de Statenvertaling, een Nederlandse vertaling van de Bijbel.

Over Christiaan Winter
Christiaan Winter is VU-promovendus bij de faculteit Religie en Theologie maar daarnaast ook musicus. Hij studeerde aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek en het Utrechts Conservatorium. Hij is kerkmusicus van de Oude Kerk in Amsterdam en o.a. stadsbeiaardier van Alkmaar.

Datum: 21 oktober 2018
Tijd: van 11:15 - 12:15 uur
Locatie: Oude Kerkje, Kortenhoefse Dijk 168, Kortenhoef.
Toegang: € 10 aan de zaal te voldoen, leden VUvereniging vrij

Aanmelden niet nodig

Deze lezingenserie wordt georganiseerd in samenhang met de Nesciolezingen van OSG Kortenhoef.