Behandelbaarheid en begeleiding van mensen met dementie

VUvereniging

Medisch

Lezing

Wendela Gort-ErbrinkOp dit moment zijn er in Nederland ruim 260.000 mensen met dementie. Dit aantal zal nog sterk toenemen. Dementie is een verzamelnaam van ruim vijftig ziektes, waarvan de meest voorkomende de ziekte van Alzheimer is. Het gaat steeds om een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen de informatie niet meer goed kunnen verwerken. Het is een ingrijpende hersenaandoening, waarbij je langzaam jezelf en elkaar verliest. Twee sprekers vertellen over de ontwikkelingen en effecten van diagnostiek, therapie en begeleiding.

Sprekers
Wendela Erbrink is ketenregisseur van het netwerk dementie in Noord- en Oost-Flevoland. Zij gaat in op ontwikkelingen en effecten van begeleiding bij dementie.

Philip ScheltensPhilip Scheltens is hoogleraar neurologie en directeur van het VUmc Alzheimercentrum. Zijn doel is dementie behandelbaar te maken door wetenschap en zorg voor dementie op het hoogst mogelijke niveau uit te voeren. In zijn lezing gaat hij o.a. in op vroegdiagnose van dementie, op het vinden van nieuwe therapieën en op dementie op jonge leeftijd.

19.30 inloop/ontvangst
20.00 opening door Andries Greiner, avondvoorzitter
20.10 lezing door Wendela Erbrink
20.30 lezing door Philip Scheltens