Zinvolle doelen in de revalidatie: een nieuwe methodiek

15-06-2019

11:45 uur

AUMC, locatie VUmc, Amstelzaal (BG), De Boelelaan 1117, Amsterdam

Zinvolle doelen in de revalidatie: een nieuwe methodiek

Joost Dekker, Lenneke Post, Onno Manck

VUvereniging

Medisch

LezingONTMOETINGSBIJEENKOMST LEDEN VUVERENIGING. Introducees welkom.


Op zaterdag 15 juni vindt er na afloop van de Ledenraadsvergadering weer een ontmoetingsbijeenkomst plaats. Dit keer staat het bijzondere project Zinvolle Doelen in de Revalidatie centraal. Dit project wordt ondersteund door VUvereniging.

Bij een revalidatieproces is het stellen van doelen een essentieel onderdeel van de behandeling. Waar moet de revalidatie tot leiden, wat is er haalbaar? Echter, zowel revalidatieartsen als cliënten geven aan dat het moeilijk is doelen te formuleren die voor de cliënt persoonlijk betekenis hebben. En juist dit soort doelen zouden bij kunnen dragen aan een beter revalidatieproces. Het VUmc heeft nu in samenwerking met o.a. revalidatiecentrum Reade een methodiek ontwikkeld om cliënten, revalidatieartsen en het betrokken revalidatieteam te helpen zinvolle (betekenisvolle) doelen te stellen. De kern van deze methodiek bestaat uit een gesprek tussen de geestelijk verzorger, cliënt en revalidatiearts. In dit gesprek worden de opvattingen van de cliënt over zijn of haar zingevingskader (kernwaarden, relaties, wereldopvatting, identiteit en innerlijke houding) verkend. 

SPREKERS
Joost Dekker (hoogleraar / projectleider), drs. Lenneke Post (geestelijk verzorger) en Onno Manck (physician assistant) zullen de methodiek en de eerste ervaringen daarmee bespreken. 

PROGRAMMA
11:30 Inloop
11:45 Lezingen door Joost Dekker, Lenneke Post en Onno Manck
         Gelegenheid voor vragen
12:45 Lunch en netwerkbijeenkomst

LOCATIE
AUMC, locatie VU medisch centrum
Amstelzaal (ziekenhuis, begane grond)
De Boelelaan 1117, 1081 HV Amsterdam

TOEGANG EN AANMELDEN
Toegang gratis. Leden van VUvereniging worden uitgenodigd om een introducee mee te nemen.
Aanmelden kan met een e-mail naar: vereniging@vu.nl. Graag met vermelding van naam en aantal personen.