Rondleiding tentoonstelling Op en onder de campus

15-01-2019

14:30-15:15

Vrije Universiteit Amsterdam, rondom de Aula

Rondleiding tentoonstelling Op en onder de campus

Simon Troelstra, Marcel van Heemert en Liselotte Neervoort

VUvereniging

Kunst, cultuur en geschiedenis

Expositie

Op-en-onder-de-campusWelke geschiedenis bevindt zich eigenlijk onder je voeten als je op de VU Campus staat?
Voor de aanleg van een Warmte-Koude-Opslag werden er in 2017 op het VU-terrein boringen tot wel 162 meter diep gedaan. Een wetenschappelijke buitenkans voor Simon Troelstra, gepensioneerd universitair hoofddocent Aardwetenschappen. Hij zorgde ervoor dat er bij de werkzaamheden op verschillende dieptes sediment werd verzameld. Drie studenten geologie analyseerden de bodemmonsters.

De expositie Op en onder de campus toont nu de geschiedenis, maar ook de nabije toekomst, van het stukje stad dat vandaag de VU Campus heet. Van oer-rivieren, ijstijden, zeespiegelstijgingen en veengebieden reis je door de tijd naar de ontginning van Buitenveldert, de stad die zich uitbreidt en de bouw van de universiteit. En wat voor ontwikkelingen zijn er nog te verwachten op de campus in de komende jaren? 

Over de rondleiding
Speciaal voor VUverenigingsleden wordt er dinsdag 15 januari om 14.30 uur een rondleiding over de tentoonstelling georganiseerd. De rondleiding duurt ongeveer 40 minuten en wordt verzorgd door Simon Troelstra, Marcel van Heemert, programmamanager campusontwikkeling, en Liselotte Neervoort, conservator academisch erfgoed. Na afloop staat er een kopje koffie of thee klaar. 

Toegang & Aanmelden
Datum: di 15 januari 2019
Tijd: van 14:30-15:15 uur
Locatie: Vrije Universiteit Amsterdam, verzamelen bij de Aula
Toegang: gratis
Aanmelden: er is ruimte voor maximaal 25 personen en aanmelding is verplicht. Dit kan door een e-mail te sturen naar vereniging@vu.nl

N.B. de tentoonstelling kan door iedereen ook zonder rondleiding zelfstandig bezocht worden t/m 18 januari 2019.