Verbinden, verbanden, verbonden: Manuela Kalsky

Verbinden, verbanden, verbonden
Lezingenserie in Kortenhoef

Manuela Kalsky, fotograaf Maurice Boyer

Lezing door Manuela Kalsky, bijzonder hoogleraar Theologie en Samenleving VU.
Wat betekent het om te leven in een wereld waarin alles en iedereen met elkaar verbonden is, de Connected World?
Op welke wijze is de moderne mens verbonden met anderen? We liken elkaar op Facebook, maar voelen we ons echt met die ander verbonden? Hoe doen moslims dat in onze multiculturele samenleving? Wat kunnen we van hen leren? Verbindt kunst mensen met elkaar? Hoe dan?

Over Manuela Kalsky
Manuela Kalsky is bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit. De leerstoel, vernoemd naar de dominicaanse theoloog Edward Schillebeeckx, wil in zijn geest theologie en samenleving met elkaar verbinden. Tevens is zij directeur van het DSTS en van project W!J. zette zij samen met Bureau Intermonde en het ministerie van VROM de multimediale website Nieuwwij.nl op.

Toegang en aanmelden
Datum: 20 januari 2019
Tijd: van 11:15 - 12:15 uur
Locatie: Oude Kerkje, Kortenhoefse Dijk 168, Kortenhoef.
Toegang: € 10 aan de zaal te voldoen, leden VUvereniging vrij
Aanmelden niet nodig

Volgende afleveringen
Op 17 februari vertelt Mirjam van Veen, VU-hoogleraar kerkgeschiedenis, onder andere over de positie van (religieuze) vluchtelingen.
Op 17 maart gaat Annelies Verbeke, Vrije Schrijver VU, in op hoe literatuur en thema's uit de literatuur kunnen verbinden.

Deze lezingenserie wordt georganiseerd in samenhang met de Nesciolezingen van OSG Kortenhoef