Verbinden, verbanden, verbonden: Annelies Verbeke

Annelies Verbeke

VUvereniging

Lezing

Annelies-Verbeke-CB-Alex-Salinas_1600x675_tcm227-887089Lezing door Annelies Verbeke, auteur en Vrije Schrijver VU.

Wat betekent het om te leven in een wereld waarin alles en iedereen met elkaar verbonden is, de Connected World?
Op welke wijze is de moderne mens verbonden met anderen? We liken elkaar op Facebook, maar voelen we ons echt met die ander verbonden? Hoe doen moslims dat in onze multiculturele samenleving? Wat kunnen we van hen leren? Verbindt kunst mensen met elkaar? Hoe dan?

In deze aflevering gaat Annelies Verbeke in op hoe literatuur en thema’s in de literatuur kunnen verbinden.

Over Annelies Verbeke
Annelies Verbeke  debuteerde in 2003 met haar roman Slaap! waarmee ze de Vlaamse debuutprijs, het Gouden Ezelsoor en de Vrouw en Kultuur Debuutprijs won. In het Nederlandse taalgebied werd het boek meer dan 75000 keer verkocht en het verscheen in tweeëntwintig landen. Haar tweede roman Reus verscheen in 2006. De verhalenbundel Groener gras kwam een jaar later uit. Haar roman Vissen redden verscheen in oktober 2009. Van 2006 tot 2012 verscheen tweewekelijks een column van Verbeke op de achterpagina van NRC Handelsblad.

Toegang & Aanmelden
Datum: 17 maart 2018
Tijd: van 11:15 - 12:15 uur
Locatie: Oude Kerkje, Kortenhoefse Dijk 168, Kortenhoef.
Toegang: € 10,- aan de zaal te voldoen; leden VUvereniging vrij.
Aanmelden niet nodig.

Deze lezingenserie wordt georganiseerd in samenhang met de Nesciolezingen van OSG Kortenhoef
Foto Annelies Verbeke: © Alex Salinas