Martin Luther King Lezing 2019

28-11-2019

Vrije Universiteit, Hoofdgebouw, Auditorium, De Boelelaan 1105, Amsterdam

Martin Luther King Lezing 2019

Samira Rafaela, Shay Kreuger, Kathleen Ferrier, Karen van Oudenhoven, Babs Gons, Dari El Houfi, Fionn Ferreira, Roland Vernooij, Adil Izemrane, Heba Alibrahim en Dila Dogan

Vrije Universiteit Amsterdam

Lezing

De Martin Luther Kinglezing staat dit jaar geheel in het teken van gamechangers. Jongeren die zich met hart en ziel inzetten om daadwerkelijk iets te doen aan de grote vraagstukken van deze tijd zoals migratie, kansengelijkheid, afval en klimaatverandering. Met hun acties krijgen ze burgers en politiek in beweging.

Martin Luther King was een gamechanger. Zijn geweldloze strijd tegen rassenongelijkheid en racisme veranderde de wereld en gaf miljoenen mensen moed zelf de strijd tegen onrecht aan te gaan.

Hoofdspreker is D’66 politica Samira Rafaela, jongste Europarlementariër ooit. Zij weet uit eigen ervaring hoe kansen(on)gelijkheid je leven beïnvloedt. Rafaela gaat in op wat daar in Europees verband aan gedaan kan worden. Na haar lezing schuift zij aan bij de talkshowtafel onder leiding van Shay Kreuger. Daar vertellen verschillende jonge gamechangers over hun idealen en acties aan de hand van foto’s en beeldfragmenten.
De voertaal is Engels

PROGRAMMA & AANMELDEN
Bekijk het programma op de website van de VU.
Toegang is gratis, maar aanmelden verplicht.

Als onderdeel van de Martin Luther King Lezing vindt er ook een Spoken Word Wedstrijd plaats. Meedoen kan tot en met 11 november.

Martin Luther King Jr. Lezing is een samenwerking vanVrije Universiteit Amsterdam,Stichting Martin Luther King Lezing,VUvereniging en Justice and Peace.