Studentenhuisvesting in crisis

Studentenhuisvesting in crisis

Vrije Universiteit Amsterdam

Debat

3D-CourageousConversations"De huidige woningnood zal tot zeker 2030 een groot probleem blijven"

"900.000 twintigers en dertigers wonen bij ouders" (AD)

"een kwart van de huurders zit financieel vast" (Nibud)

Het zal je niet ontgaan zijn dat Nederland kampt met haar grootste woningcrisis sinds jaren. Iedere student weet inmiddels dat het vinden van woonruimte in Nederland echt moeilijk is. Er is een groot tekort aan woningen in Amsterdam, maar ook buiten de stad is het niet makkelijk om een woning te vinden. Daarnaast zijn veel woonruimtes niet betaalbaar voor studenten.

Zowel Nederlandse als internationale studenten lopen tegen veel problemen aan in hun zoektocht naar een woning. Nederlandse studenten staan soms jaren op wachtlijsten, met vaak pas in latere jaren succes, om na hun studie noodgedwongen terug te keren naar hun ouders. Voor internationale studenten zijn er ook veel struikelblokken, zoals het niet in aanmerking komen voor een woning via de universiteit, of via gastvrijheid. Bovendien rijzen de huurprijzen de pan uit, wat betekent dat het voor studenten steeds moeilijker wordt om een betaalbare woning te vinden.

We organiseren deze Courageous Conversation zodat we al onze gedachten over het thema "huisvesting" met de VU-gemeenschap kunnen delen. Hoe kunnen we zorgen voor wederzijds begrip tussen de verschillende belangen die een rol spelen in het proces van studentenhuisvesting? Hoe kunnen we samen werken aan een oplossing?

Aan deze Courageous Conversation zullen mensen van VU International Housing studentenservice en Duwo deelnemen.

Deze bijeenkomst is Engelstalig.

TOEGANG & AANMELDEN
Donderdag 14 oktober
Gratis toegang
Locatie: 3D op de campus (bekijk op Google Maps)

Aanmelden via dit formulier

Over Courageous Conversations

Courageous Conversations zijn moedige gesprekken over ongemakkelijke vragen met soms schurende antwoorden. De gesprekken worden georganiseerd door het 3D Debatcentrum en het VU Diversity Office.
Elke Courageous Conversation is toegankelijk voor leden van de VU-gemeenschap.

De Courageous Conversations zijn een ‘brave space’. Dit houdt in dat elke mening telt, elke ervaring is persoonlijk en wat er binnen de Conversations gezegd wordt, mag niet buiten de Conversation gedeeld worden.
Elke Courageous Conversation vindt plaats op een ander tijdstip, soms in het Nederlands en soms in het Engels.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR DE VUVERENIGING

Het Debatcentrum 3D wordt met een subsidie ondersteund door de VUvereniging.
Bekijk onze pagina over 3D of bekijk alle gesubsidieerde projecten.