The Science Night Before Christmas. Een winterse wetenschapstalkshow

The Science Night Before Christmas. Een winterse wetenschapstalkshow

VUvereniging

Overig

INTERVIEWS, FILMPJES, COLUMNS EN MUZIEK KOMEN SAMEN IN EEN AVONDJE UIT MET INHOUD

Het is weer bijna zover: Sinterklaas en Kerstmis komen eraan! Hoe ga je het dit jaar vieren? Hangt er al een verlanglijstje op de ijskast? Of is kadootjes geven zóóó 2009, want totaal niet duurzaam? Vraagt de buurvrouw je om op hun deur te bonken en een zak voor de deur te zetten of zijn die van hen daar net te oud voor? Hoe leg je aan je nichtje uit waarom alle Kerstmannen er net ietsje anders uitzien? En wordt het wel gezellig aan tafel als je oudste broer heel erg voor of juist tegen vaccineren is?
Over deze vragen en meer gaat The Science Night Before Christmas, een winterse wetenschapstalkshow, die op 9 december in een theaterzaal van VU Griffioen plaatsvindt. De show wordt georganiseerd door de VUvereniging samen met VU Griffioen. Maarten Keulemans, wetenschapsjournalist bij de Volkskrant, is de presentator.

Op het programma staan:

• een column met tips hoe je ruzie tijdens het Kerstdiner kunt voorkomen,
  • een flitscollege door Barry Fitzgerald (TU Eindhoven) over de wetenschap achter de Kerstman,
  • een interview met Pamala Wiepking (VU) over waarom we eigenlijk kadootjes geven,
  • een filosofische column door denker Victor Gijsbers (Universiteit Leiden)
  • en een gesprek met gedragswetenschapper Jan-Willem van Prooijen (VU) over magisch denken en geloven in Sinterklaas.

In een show ‘n tell worden er collectiestukken van de VU getoond die je normaal niet te zien krijgt. Daarnaast zijn er op maat gemaakte fotostripfilmpjes over de feestdagen door Ype Driessen, een animatie door Bruno van Wayenburg, en lekkere muziek door Plaatjes Vullen Gaatjes. En ten slotte kun je ook nog meedoen aan een wedstrijd: wie de mooiste Kersttrui aan heeft krijgt een prijs!

Datum & Tijd
Donderdag 9 december

Tickets
Tickets kosten €10 per persoon. Deze (50 stuks i.v.m. ruime placering) kunnen vanaf do. 18 nov. worden gekocht op de website van VU Griffioen.
Leden van de VUvereniging (lid worden voor €10 kan hier), studenten en medewerkers van de VU en Amsterdam UMC betalen €3 per persoon.

Belangrijk: bij de ticketcontrole bij de zaal wordt ook naar je QR-code in de CoronaCheck-app gevraagd. Hierbij moet je ook je ID laten zien.

Online
Je kunt op 9 december online gratis meekijken als je liever thuis blijft. De link komt 9 december op deze website te staan.

Locatie & bereikbaarheid
Locatie: VU Griffioen, Theaterzaal 5, NU-gebouw, De Boelelaan 1111 te Amsterdam.
De nieuwe locatie van theater Griffioen is het NU-gebouw, dit ligt op circa 15 minuten rustig lopen van station Amsterdam Zuid. Parkeergarage P3 VU Campus ligt onder het gebouw. De parkeergarage biedt plek aan 600 auto's. Er zijn oplaadpalen voor elektrische auto's en mindervalideplekken.
Naast de parkeergarage is er ook een fietsenstalling voor 1.600 fietsen, waarvan een aantal voor elektrische fietsen. Er is er ook een afgesloten deel, alleen toegankelijk voor medewerkers van de VU. De stalling is gratis en is 24/7 bereikbaar. De ingang van de fietsenstalling is aan de De Boelelaan, tussen het Nieuwe Universiteitsgebouw en OZW.

Tijdens de talkshow worden foto's genomen. Publiek kan hierbij in beeld komen.

VUvereniging
De VUvereniging is het netwerk van vrienden van de Vrije Universiteit, die de bijzondere identiteit van de VU verbindt met de samenleving. Jaarlijks steunt de vereniging met 1 miljoen euro projecten en activiteiten op het snijvlak van wetenschappelijk onderwijs, onderzoek, zorg en maatschappij. Met publieksprogrammering zoals deze theatertalkshow willen we inspirerende ontmoetingsmomenten creëren. Daarnaast laten we hiermee zien hoe relevant, interessant én leuk wetenschap is!

Dit programma van de VUvereniging komt tot stand in samenwerking met Cultuurcentrum Griffioen.