Martin Luther King Lezing 2018

Jörgen Raymann, Jerry Afriyie, Don Ceder en Giovanca gaan tijdens de avond in op het levendige en soms harde debat over discriminatie en racisme; het debat waar King ook aan bijdroeg.

13-03-2018 | 12:26In gesprek over  ‘Live together or perish as fools’.

Jörgen Raymann, presentator en comedian, spreekt over de relevantie van het gedachtegoed van King voor het actuele debat in onze samenleving. Ideeën waarmee mensen uit hun eigen gelijk, hun eigen bubbel gehaald kunnen worden, staan centraal. Daarnaast statements van dichter en activist Jerry Afriyie, advocaat en politicus Don Ceder en zangeres en presentatrice Giovanca.

we-must-live-togetherVier generaties met een eigen stem 
Jörgen Raymann, Jerry Afriyie, Don Ceder en Giovanca gaan tijdens de avond in op het levendige en soms harde debat over discriminatie en racisme; het debat waar King ook aan bijdroeg. Ze laten tegengeluiden horen, zijn bereid om in discussie te gaan en geven hoop. Uiteindelijk gaat het vooral om ieders recht van spreken en  inleving in de ander.

Het programma

20:00 uur     Aanvang

 • Welkom door Sebastiaan van der Zwaan, directeur van Justice and Peace en bestuurslid Stichting Martin Luther King Lezing 
 • Optreden: "We have a dream" door Stichting Julius Leeft! Fragment uit de theatrale monoloog met muziek over het leven van Martin Luther King Jr., geregisseerd door John Leerdam.
 • Openingsspeech door Jörgen Raymann, presentator en comedian.
  Over de relevantie van het gedachtegoed van King voor het actuele maatschappelijke debat in onze samenleving. 
 • Statement door Don Ceder, medeoprichter juristenkantoor Anti Incasso en lijsttrekker voor de ChristenUnie in Amsterdam.
  Wat betekent het om dubbel te moet presteren om de achterstand in te halen? 
 • Statement door Jerry Afriyie, dichter en oprichter van Stichting Nederland Wordt Beter.
  Waarom we onze kinderen de kansen moeten geven zich weer aan hun talenten te wijden. 
 • Vraaggesprek met Harcourt Klinefelter, perschef van dr. King van 1965-1969, en Mirjam van Praag, voorzitter College van Bestuur van de VU.
 • Statement door Giovanca, zangeres en presentator van VPRO muziekprogramma Vrije Geluiden.
  Waarom meisjes over de hele wereld de kans moeten krijgen zich te ontwikkelen.
 • Gesprek door Jörgen Raymann met Giovanca, Don Ceder en Jerry Afriyie. 
 • Optreden: "We have a dream". Fragment uit de theatrale monoloog met muziek over het leven van Martin Luther King Jr., geregisseerd door John Leerdam.
 • Afsluiting  door Jörgen Raymann. 

21:30 uur     Borrel

Het gedachtengoed van Martin Luther King jr.

Vijftig jaar geleden werd Martin Luther King Jr. vermoord, midden in zijn geweldloze strijd voor rechtvaardigheid en gelijkberechtiging. Nog steeds spreekt zijn gedachtegoed tot onze verbeelding en is hij een bron van inspiratie voor iedereen die bij wil dragen aan meer rechtvaardige wereld.

Toegang en aanmelden

Donderdag 5 april 2018
20:00 - 21:30 uur
Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, Den HaagDe Martin Luther King Lezing 2018 is een  initiatief van de Stichting Martin Luther King Lezing in samenwerking met Justice and PeaceVrije Universiteit AmsterdamVUvereniging en de Haagse Hogeschool.