Nieuw seizoen De Vrije Wereld vanaf 10 oktober

De Vrije Wereld komt terug! Na de zomerstop is er vanaf oktober elke tweede donderdag van de maand een nieuwe editie in de Botanische Tuin Zuidas. Tussen de planten in de Wintertuinkas komen er weer allerlei actuele onderwerpen aan bod uit de wetenschap en de wereld om ons heen.

10-07-2019 | 16:21

Sprekers van VU en VUmc vertellen je meer over de nieuwste wetenschappelijke inzichten en maatschappelijk specialisten delen hun praktijkervaring. En natuurlijk is er weer muziek.
We trappen af op donderdag 10 oktober: de Dag van de Duurzaamheid, tevens de vijfde verjaardag van Green Office VU. Reden voor een feestje dus. In De Vrije Wereld, zoals gebruikelijk van 16.00 tot 17.15 uur, kijken we naar de toekomst van duurzaamheid. Hoe zorgen we dat we goed voor de aarde én de mens zorgen, zodat we nog heel lang vooruit kunnen? Hoe houden we natuurlijke hulpbronnen en grondstoffen over voor volgende generaties? Aansluitend is iedereen van harte welkom bij het jubileum van Green Office VU met op het programma hun groene jaaroverzicht, vegan food en green karaoke.
Op donderdag 14 november gaat De Vrije Wereld over de maakbare mens. Wat zijn de consequenties van alle technieken die we tot onze beschikking hebben om onszelf te modificeren?
In de decembereditie van De Vrije Wereld, die plaats vindt op de twaalfde, hebben we het over armoede en rijkdom. Wat betekent het om arm of rijk te zijn, heeft dit altijd betrekking op geld en wat kunnen we doen om armoede te bestrijden? 

Toegang De Vrije Wereld, inclusief een drankje, is gratis.