Quiz-Lezing: Wetenschap en het Virus

Kijk hier het programma ‘Wetenschap en het Virus’ terug over corona-onderzoek bij de VU en het A’dam UMC.

29-06-2020 | 11:38

Banner Quizlezing juni2020

Op 25 juni 2020 organiseerde VUvereniging de Quiz-Lezing 'Wetenschap en het Virus'. Wetenschappers van de VU en het Amsterdam UMC vertelden in dit programma over hun onderzoek naar het nieuwe coronavirus. Twee projecten uit het Corona Research Fonds stonden hierbij in de schijnwerpers: Lucas Fleuren zet Artificiële Intelligentie in als wapen tegen COVID-19 en Marije Bomers doet onderzoek naar zorgmedewerkers en hun beschermingsmiddelen. Hiernaast stond Heleen Riper stil bij de mentale gevolgen van de crisis en het bieden van online zorg hierbij. Nana de Graaff sprak over globalisering in tijden van corona en erna. Chris Polman, voorzitter van de Raad van Bestuur van het VUmc en bestuurslid van VUvereniging, opende het programma.

Programma terugkijken

VUvereniging ondersteunt het Corona Research Fonds

Met speciale dank aan 3D: het debat- en gesprekscentrum van de VU.