100-urenbezetting VU 50 jaar geleden

Wat deed jij op 22 februari 1972? Was je erbij, de actievergadering in de Joodse Gemeente aan de Van Boechorststraat, de mars naar het VU Hoofdgebouw en vervolgens de bezetting van de bestuursvleugel die tot zaterdag de 26e zou duren?

15-10-2021 | 10:36

Op 22-02-2022 is het 50 jaar geleden dat de 100-urenbezetting van de VU begon. Deze bezetting veroorzaakte de eerste grote scheur in het tot dan toe gesloten gereformeerde onderwijsbolwerk. Afdeling VU erfgoed en collecties van de universiteitsbiblioteek wil op 22 februari 2022 deze bezetting herdenken en organiseert een aantal activiteiten, zoals een filmvertoning van de documentaire 'Dit was het Begin', een foto-expositie en een bijeenkomst.

Was jij erbij? Deel je herinneringen!
Hiervoor heeft de VU jouw hulp nodig. Wat herinner je je nog van die bezetting, wat was jouw aandeel, wat weet je nog van het verloop, hoe kwam je de tijd door, heb je nog bijzondere herinneringen, wat was de invloed voor je persoonlijke ontwikkeling?
Voor opfrissing van je geheugen kun je naar de website Geheugen van de VU.

Hopelijk inspireert deze oproep je om nog eens in je archieven te duiken , op zolder in kasten en dozen te zoeken naar foto’s, pamfletten, posters, graaf je nog eens diep in je geheugen naar bijzondere gebeurtenissen, anekdotes en wat dies meer zij en stuur je de organisatie vóór 1 december alle verhalen, beelden, voorwerpen en geluiden uit 1972. Dit kan worden gemaild naar: 50jaar.100uren@gmail.com.