Egbert de Vries benoemd tot wethouder Gemeente Amsterdam

22-01-2021 | 13:11

Egbert de VriesLedenraadslid van de VUvereniging Egbert de Vries is woensdag 20 januari 2021 geïnstalleerd als wethouder Verkeer, Vervoer, Luchtkwaliteit en Water van de Gemeente Amsterdam. Hij volgt daarmee Sharon Dijksma op, die 16 december aftrad.
De Vries heeft zich binnen de vereniging de laatste jaren bezig gehouden met de Commissie Allianties, in het bijzonder de fusie tussen het VUmc en het AMC. Hij droeg bij aan de discussies over de identiteit van de Vrije Universiteit en het VU medisch centrum.
Helaas is het wethouderschap niet compatibel met zijn portefeuille binnen de VUvereniging, die hij om die reden dan ook gaat verlaten.

De VUvereniging feliciteert Egbert van harte met deze benoeming en dankt hem voor zijn jarenlange waardevolle inzet voor de vereniging.