Projecten en series

VUvereniging draagt bij aan onderstaande projecten en series. Dit gebeurt door middel van subsidies en/of deelname aan de organisatie van de evenementen.
 

Vrije Schrijver

Babs GonsIn het collegejaar 2021/2022 is Babs Gons de Vrije Schrijver van de VU.  Met colleges, columns, lezingen en verhalen geeft zij haar persoonlijke invulling aan het Vrije Schrijverschap van de Vrije Universiteit en treedt op tijdens belangrijke evenementen als de Opening Academisch Jaar en de Dies Natalis. Ter afsluiting houdt ze de Abraham Kuijperlezing. 
 
> Ga naar de Vrije Schrijver

Abraham Kuyper Lezing

Met de jaarlijkse Abraham Kuyper Lezing eert de Vrije Universiteit haar eigenzinnige stichter. 
 
> Ga naar Abraham Kuyper Lezing

Martin Luther King Lezing

Martin Luther KingIn 1965 ontving Martin Luther King Jr. aan de VU het eredoctoraat in de Sociale Wetenschappen. Drie jaar later werd hij in Memphis, Tennessee doodgeschoten. Deze lezing is ter nagedachtenis aan zijn werk en ter inspiratie voor de heersende tijdgeest. 
Onder andere Lodewijk Asscher, James Kennedy, Paul Scheffer, Jesse Jackson, Jan Peter Balkenende en Mpho Tutu hebben de lezing gegeven.
 
> Ga naar Martin Luther King Lezing

On The Roof Film Festival

De nieuwste films zien uit de wereldcinema? Luisteren naar bijzondere voorgesprekken met wetenschappers en gastsprekers op een unieke locatie? Kom elke begin van september naar het On The Roof Film Festival op het dak van de Vrije Universiteit, met spectaculair uitzicht over de stad! Het programma is Engelstalig of Engels ondertiteld.
 
> Ga naar On The Roof Film Festival

Vrijheidsmaaltijd

De Vrijheidsmaaltijd is een initiatief van het Comité 4 en 5 mei in Amsterdam en brengt mensen door de hele stad bijeen om de vrijheid te vieren. De VU doet sinds een aantal jaren mee.
 
> Ga naar Vrijheidsmaaltijd

De Vrije Wereld

De Vrije Wereld was van 2018 - 2020 een compact programma vanuit de Botanische Tuin Zuidas waarin diverse studenten en wetenschappers bevlogen vertelden over hun werk.
Inspelend op de actualiteit had De Vrije Wereld elke maand een prikkelend thema.

> Ga naar De Vrije Wereld