2015: Lodewijk Asscher

Gelijke rechten betekent niet gelijke kansen

Minister Asscher sprak op 9 april 2015 de Martin Luther King-lezing uit in Den Haag. "Gelijke rechten betekent niet gelijke kansen voor iedereen in onze samenleving. Want de grondwet beschermt niet tegen vooroordelen en onbewust racisme."

Na de lezing van Lodewijk Asscher interviewde Gijs Wanders Khalid Kasem (advocaat), Kathleen Ferrier (voorzitter Stichting MLK Lezing), Jaap Winter (voorzitter College van Bestuur VU) en Moon Manik (scholier) over de betekenis van de droom van Martin Luther King voor hun werk en leven.

Over de spreker
Lodewijk Asscher (1974) is sinds 2012 vicepremier en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet-Rutte II . Eerder deed hij onderzoek naar communicatiegrondrechten. In 2010 was hij waarnemend burgemeester van Amsterdam.

Bekijk hier de video