A better world @ VU

A Better World @ VU brengt met een impact award projecten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid voor het voetlicht.

01-01-2019 | 15:38

Subsidie: € 15.000,- (p. jr.)
Looptijd:  2021 

De VU-campus staat bol van ideeën die bijdragen aan duurzaamheid en het werken aan een betere wereld. Het project ‘A Better World @ VU’ onder aanvoering van Ivar Maas zet een platform op om dit soort activiteiten op een inspirerende wijze aan de VU-gemeenschap te presenteren.

VU-studenten en –medewerkers worden uitgedaagd om hun projecten en initiatieven in te zenden en daarmee het gesprek aan te gaan over hun bijdrage aan een betere wereld. Hoe verhouden deze initiatieven zich tot de VU als duurzame universiteit, en wat is de verbinding met de Sustainable Development Goals zoals die door de Verenigde Naties zijn vastgesteld?

In het voorjaar van 2021 worden de tien beste inzendingen in een rondreizende tentoonstelling voor het voetlicht gebracht én wordt een impact award uitgereikt aan de top 3. Met aanvullende programmering en activiteiten rondom het thema duurzaam wordt A Better World @ VU bovendien een plek voor inspiratie en reflectie.

SAMENWERKING
Team VU Strategie 2020-2025
Amsterdam Sustainability Institute (ASI)

LINK
Sustainable Development Goals